FINE LINE TATTOOS

Wat is een fine line tattoo?

Een fine line tattoo is heel simpel gezegd een tatoeage die gezet is met fijne dunne lijntjes. Een tattoo kan volledig uit fijne lijntjes bestaan of er kan gebruik gemaakt worden van een mix tussen hele fijne lijnen en wat grover lijnwerk. Hiermee creëer je een mooi contrast in het lijnwerk van de tattoo.  We werken met een hele dunne, enkele naald om een tattoo te zetten die echt super gedetailleerd kan zijn. Hierdoor krijgt het uiteindelijke resultaat een hele fijne, zachte uitstraling. Dit is bijvoorbeeld ook zeer geliefd bij bloemstukken, namen, teksten, dieren en gedetailleerdere afbeeldingen.

Deze stijl van tatoeëren leent zich uitstekend voor minimalistische afbeeldingen, teksten, geluidsgolven, namen en scherpe afbeeldingen.

Doordat we dus met een dunne naald werken voelt het ook wat minder pijnlijk aan dan bij grotere, vooral ingekleurde, stukken.

FAQ

Werk je op afspraak?
Ik werk voor het zetten van een tatoeage uitsluitend op afspraak van maandag t/m zaterdag en enkele avonden in de week.
Voor een prijs indicatie kan je mailen/appen waarbij je een voorbeeld en formaat kunt doorgeven.

Wat is de minimum leeftijd?
Ik tatoeëer klanten vanaf 16 jaar. Jonger dan 18? Graag een geldig ID mee nemen en toestemming van een ouder. 

Doet het zetten van een tattoo pijn?
Of het zetten van een tatoeage pijn doet is een moeilijke vraag om goed te beantwoorden. De pijnervaring tijdens het tatoeëren is voor iedereen anders en ook de plaats van de tatoeage is bepalend voor de gevoeligheid van het tatoeëren. Over het algemeen geldt hoe dunner de huid en hoe dichter op het bot, hoe gevoeliger het tatoeëren zal zijn. Op de gevoelige plekken zal het wat meer pijn doen. Het gevoel van een tattoo laten zetten wordt vaak omschreven als een krassend gevoel. Dit kan een vervelend gevoel zijn, maar niet zeer pijnlijk.

Hoe lang duurt de genezing van een tatoeage?
Het genezingsproces van een tatoeage duurt ongeveer 6 weken. Na deze tijd kan de tatoeage waar nodig bijgewerkt worden.

Mag ik zwemmen na het zetten van een tatoeage?
Uiteraard is dit een keuze die u zelf maakt, maar ik adviseer om minimaal 2 weken na het zetten van de tatoeage nog niet te zwemmen.

Mag ik zonnen na het zetten van een tatoeage?
Na het zetten van een tatoeage mag u de tatoeage 2 weken na het zetten niet blootstellen aan de felle zon of zonnebank. Gaat u dit wel doen, plak dan de tattoo af of gebruik een sunblocker. Na deze 2 weken is het aan te raden om de tatoeage altijd in te smeren met een hoge SPF (Sun Protection Factor). Dit voorkomt eventuele schade van de zon aan uw tatoeage.

Hoe kan ik mezelf voorbereiden op het zetten van een tatoeage?
Voor het plaatsen van een tatoeage adviseer ik om 24 uur voor het zetten van de tatoeage geen alcohol en/of drugs te gebruiken. Ook andere bloed verdunnende middelen dienen vermeden te worden VOOR het plaatsen van een tatoeage. Naast het vermijden van drugs, alcohol en/of andere bloed verdunnende middelen is het belangrijk goed te eten voor het zetten van de tatoeage. Draag losse kleding en zorg voor een goede nachtrust. Hiermee kunt u uzelf vaak beter ontspannen en is de pijnervaring minder. Breng vòòr het zetten van de tatoeage mij ALTIJD op de hoogte van eventueel medicijngebruik / allergieën / huidaandoeningen / ziektes of andere belangrijke zaken. Twijfel je? Vraag het dan eerst na bij de huisarts!

Ik ben zwanger, mag ik dan een tatoeage laten zetten?
Nee, als u zwanger bent wordt het door de GGD afgeraden om een tatoeage te laten zetten. Dit in verband met een verhoogde gevoeligheid voor infecties.

Tatoeëer je met as?
Nee, tatoeëren met as is nog niet goedgekeurd door de GGD.

Ik gebruik medicijnen of ik heb een aandoening?
Indien u medicijnen gebruikt of een aandoening heeft adviseren wij u om vooraf altijd eerst met uw arts te overleggen of het verstandig is om een tatoeage of permanente make-up te nemen.

Tatoeëer je ook op handen/voeten?
Ja, ik geef hier alleen geen garantie op en werk het niet kosteloos bij, zoals ik dat wel bij andere tatoeages doe.