PERMANENTE MAKE-UP

(Semi) Permanente Make-up

Elke dag verzorgd voor de dag komen, zonder uren voor de spiegel te hoeven staan. Het kan écht. Geen uitgelopen make-up meer door de regen of door het sporten. PMU kan worden aangebracht bij de wenkbrauwen, ogen en lippen. 

Wenkbrauwen
Powderbrows geven je wenkbrauwen een mooie poederachtige look. Door middel van de technieken die wij gebruiken krijgen je wenkbrauwen een mooie, natuurlijke en volle look. 

Ogen
Bij de PMU Eyeliner wordt er een lijntje aangebracht rondom de ogen. Je kunt kiezen voor eyeliner boven het oog, onder het oog of boven én onder het oog. Een Smudged of Wingliner? Ook dat is mogelijk!

Lippen
De mooiste volle, kissable lips. Met de full lip techniek kunnen we de lippen volledig symmetrisch maken en krijgen ze een prachtige, verzorgde uitstraling. 

Reviews

MagdaPMU Powderbrows
Lees verder
Een fijne salon. Ingmar is heel kundig en vriendelijk. Ik ging de deur weer uit met prachtige wenkbrauwen. Ga hier zeker weer terug komen.
AnniekPMU Powderbrows
Lees verder
Is een vakvrouw in het zetten van o.a. permanente make-up. Bij haar ben je voor de volle100% in goede handen. Ik ben zelf super tevreden met m'n powder brows en eyeliner.
KimPMU Powderbrows
Lees verder
Ingmar is een pro in PMU! Ik word elke dag wakker met een frisse, goede look dankzij haar!
Previous
Next

FAQ

1. Wat is permanente make-up?

Permanente make-up is het inbrengen van pigmenten in de huid. Wij bieden permanente make-up behandelingen aan voor de wenkbrauwen, eyeliner & lippen.

2. Is het pijnlijk?
De behandeling wordt over het algemeen niet als erg pijnlijk ervaren, als is het uiteraard niet geheel gevoelloos. Mocht je het prettig vinden om toch met een vorm van verdoving te worden behandeld, kun je zelf Emla-crème meenemen.

3. Voor wie is permanente make-up geschikt?
Permanente make up is geschikt voor iedereen, ook bij een gevoelige en/of allergische huid. Het veroorzaakt geen ontstekingen of hinderlijke zwellingen. De behandeling is ook uitermate geschikt wanneer je zelf weinig tijd hebt om make-up aan te brengen. Het is een ideale oplossing wanneer je wenkbrauwen geen goede, natuurlijke vorm hebben of wanneer je eyeliner tegen het einde van de dag vervaagd is. Ook is het de ideale oplossing wanneer je last hebt van een make-up allergie of verminderd zicht.

4. Welke behandelingen worden het meest gedaan?
De meest gevraagde behandelingen hebben betrekking op de wenkbrauwen. De functie van de wenkbrauwen is niet alleen om de ogen te beschermen, maar ook om onze gezichtsuitdrukking kracht bij te zetten. 

5. Hoe lang blijft permanente make-up zitten?
Permanente make-up is semi-permanent. Wanneer je deze niet onderhoudt en tijdig laat opfrissen, zal het pigment uiteindelijk (vrijwel) verdwijnen. Echter gaan hier een aantal jaren overheen. De houdbaarheid is daarnaast afhankelijk van verschillende factoren, zoals: de gebruikte techniek, de nazorg en het onderhoud. Wanneer je bijvoorbeeld de behandelde plaats veel blootstelt aan zonlicht, zal het pigment eerder oplichten. Om het mooiste resultaat te garanderen, adviseren wij je de wenkbrauwen 1x per jaar te laten opfrissen. Voor de eyeliner adviseren we 1x per 2 jaar.

6. Hoe wordt permanente make-up aangebracht?
Permanente make-up wordt ingebracht met hele dunne naaldjes. Deze naalden zijn er in verschillende soorten en maten, waardoor verschillende technieken en effecten mogelijk zijn. Zo is er dus altijd een behandeling die bij jou past. Het pigment wordt als het ware de huid ingesluisd. Omdat het pigment oppervlakkiger wordt ingebracht, dan bijvoorbeeld bij een reguliere tattoo is een tweede behandeling altijd noodzakelijk. Bij de tweede behandeling wordt ervoor gezorgd dat het pigment optimaal wordt aangebracht en een perfect resultaat geeft.

7. Hoe verloopt de behandeling?
De eerste behandeling duurt tussen de 2 en 3 uur (afhankelijk van de te behandelen plek). Er volgt een intake waarin je al je vragen kunt stellen en informatie ontvangt over de risico’s en nazorg. Daarnaast zal de specialiste eventuele bijzonderheden met je doornemen. Alvorens de behandeling worden de wenkbrauwen of lippen getekend, zodat de gewenste vorm ontstaat en de kleur van het pigment bepaald. Daarna wordt de permanente make-up aangebracht.

8. Wat moet ik doen na de behandeling
Je krijgt een crème mee naar huis die je de eerste vijf dagen op de permanente make-up aan kunt brengen met een wattenstaafje om het vet te houden. Hierdoor kunnen de korstjes niet gaan scheuren en ontstaat er weinig pigment afstoot. Daarnaast moet de huid goed droog worden gehouden.. De afstoot begint na ongeveer 4-5 dagen, laat de korstjes zo lang mogelijk zitten en haal deze er niet zelf af! Wanneer je de korstjes er zelf afhaalt, kan er pigment meekomen, waardoor het resultaat minder mooi is en er een infectie kan ontstaan. Vermijd de zon de eerste week. Door de warmte heeft de huid meer moeite om te genezen en de kleur kan beïnvloed worden.

9. Wat is het verschil tussen permanente make-up en tatoeages?
Bij tatoeages wordt de naald in de diepere huidlagen ingebracht en hierdoor vervaagt het niet. Maar bij permanente make-up voorkomt de naald dat het pigment te diep in de huid gaat en hierdoor vervaagt het ook in de loop van de jaren.

10. Waarmee moet ik rekening houden voordat ik naar een behandeling kom?
Het is raadzaam de dag van te voren geen alcohol te drinken of aspirine te slikken. Het bloed wordt hierdoor verdund. Bij het behandelen kan de huid daardoor eerder gaan bloeden. De opname van pigment wordt dan moeilijker.

11. Is de behandeling na één keer klaar?
Als je ervoor kiest om permanente make-up aan te laten brengen, dan moet je er rekening mee houden dat er  gemiddeld 2-3 behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te behalen. Na de behandeling is de pigmentatie altijd te donker, maar de kleur zal na 3-4 dagen vervagen. De eerste behandeling neemt het meeste tijd in beslag. Hier krijg je een intake gesprek, waarbij de vorm wordt bepaald en de kleur wordt gekozen.

12. Waarom moet ik terug komen voor een nabehandeling?
Ongeveer vier dagen na de behandeling, zul je zien dat de pigmentkleur een stuk lichter is geworden. De opperhuid vernieuwd zich, en schilfert na 3 a 4 dagen gedeeltelijk af. Hierbij verlies je het pigment dat in deze laag was opgenomen. De tweede behandeling dient om de kleur weer bij te werken tot de kleur die is gewenst. Ook kan er nog eventueel correctie/ aanvulling op de vorm worden aangebracht. De derde behandeling die (eventueel) volgt, is een controle op deze tweede behandeling.

13. Wanneer moet ik terug komen voor een touch-up?
Zodra je ziet dat de PMU dusdanig vervaagt. Dit is bij wenkbrauwen na 1 jaar en bij een eyeliner na ongeveer 2 jaar. Je betaalt dan alleen voor een nabehandeling. Hoe de huid op de behandeling reageert, verschilt van persoon tot persoon en van de behandeling die je ondergaan hebt. 

14. Hoe wordt de kleur gekozen?
Bij het kiezen van de juiste kleur wordt gekeken naar de ondertoon van de huid. Om tot een mooie pigmentatie te komen (dat geld zeker voor de wenkbrauwen) moet de juiste ondertoon vastgesteld worden.

15. Ik krijg binnenkort chemotherapie. Ik ben bang dat ik mijn haar verlies en dus ook mijn wenkbrauwen. Is PMU iets voor mij?
Jazeker! Je kunt je bestaande wenkbrauwen ondersteunen met een body of schaduwtechniek. Dit kun je het beste doen voordat je in therapie gaat. Wanneer je wenkbrauwen inderdaad gaan uitvallen, heb je op de juiste plaats een tijdelijke wenkbrauw.

16. Moet ik mijn wenkbrauwen scheren voor de behandeling?
Deze vraag wordt nogal vaak gesteld. Het antwoord is nee! Laat a.u.b zo veel mogelijk staan. Hoe meer haartjes hoe natuurlijker het resultaat.

17. Ik heb alopecia Areata is PMU iets voor mij?
Jazeker! Juist voor mensen die geen haartjes hebben is dit een uitkomst. Je kunt zo wel de wenkbrauwen als de eyeliner laten doen.

18. Ik heb wel eens een koortslip is dat erg?
Het Herpes Simpelexvirus blijft altijd in het lichaam als je eenmaal geïnfecteerd bent. Zodra je weerstand vermindert, wordt het virus actief en zorgt dit voor een koortslip. Heb je af en toe een koortslip, dan kun je in overleg een lipbehandeling ondergaan. Wij raden dan wel aan om van te voren bij de dokter tabletjes te gaan halen voor het ontstaan van een koortslip en deze een week van te voren te gaan gebruiken. Het is dan wel op eigen risico dat er eventueel kans bestaat op pigment afstoot.

19. Hoe wordt er verdoofd?
Er kan worden verdoofd met de Emla crème die je op dokters recept kunt halen en mee kan nemen naar de salon. Vraag naar de mogelijkheden.