De juiste voor- en nazorg voor Powder Brows 

De voor- en nazorg voor Powder Brows is heel belangrijk om het allerbeste resultaat te kunnen bereiken.

Voor: Zo mag je 24 uur voor de behandeling: Geen cafeïne, alcohol, drugs, aspirine of andere bloedverdunnende medicijnen innemen. Dit omdat het de bloedsomloop beïnvloedt en je tijdens de behandeling kunt gaan bloeden. Het gevolg hiervan zou kunnen zijn dat het pigment slechter zal worden opgenomen in de huid.

Tot 1 week voor de behandeling: Voor de behandeling mag je de wenkbrauwen nog verven soms z’n de wenkbrauwen zo licht dat t mooier is om ze vooraf even te verven. Tot 2 weken voor de behandeling: De huid niet overmatig blootstellen aan de zon/zonnebank. Daarnaast mag je geen peelings gebruiken op het gezicht.

De nazorg:

Direct na de behandeling: De eerste paar uur na de behandeling zal er wat wondvocht ontstaan. Dit mag je na een half uur en daarna ieder uur met een vochtig watje wegvegen. Niet deppen maar met een klein beetje druk in 1 x eraf vegen. Op deze manier beperk je zoveel mogelijk de korstvorming en zal je alleen wat velletjes krijgen tijdens t genezen. De wenkbrauwen lijken eerst breder en donkerder dan het uiteindelijke resultaat. Raak de wenkbrauwen zo min mogelijk aan met je vingers dit om infectie s te voorkomen. 

1 t/m 10 dagen na de behandeling: Vermijdt de eerste 48 uur contact met water, en het liefst de hele week zo droog mogelijk houden. Tijdens het douchen de wenkbrauwen niet nat maken je kan ze ook even insmeren Vh douche zodat t water afstoot. Je mag geen gebruik maken van de sauna of zwembad en je mag je wenkbrauwen niet rechtstreeks blootstellen aan de directe zon. Voorzichtig met sporten; het zweet kan de pigmentatie aantasten. Daarnaast mag er geen make-up aangebracht worden op de wenkbrauwen make up zit vol bacteriën. Krap alsjeblieft niet aan de korstjes of aan de velletjes ze moeten er op een natuurlijke manier afvallen. 

‍2 weken na de behandeling: De korstjes zijn er voor het grootste gedeelte af. Het pigment zal er veel lichter onder vandaan komen. Dit hoort bij het proces. Het pigment zal binnen 5 weken weer wat donkerder kleuren. Nadat de korstjes er vanzelf af zijn gevallen mag je de wenkbrauwen heel dun insmeren met de door ons meegegeven zalf Mesitran een honing wond zalf. Je mag geen crèmes met fruitzuren en vitamine A gebruiken op de gepigmenteerde plaats.‍

Trust the Proces 😉

6-8 weken na de behandeling (touch up tijd) 😄Het is tijd voor de perfectie behandeling. De plekjes die er tijdens de genezing toch af zijn gevallen, vullen we dan nog een keer op. De nazorg moet dan opnieuw gevolgd worden. De wenkbrauwen zullen sneller genezen dan na de eerste behandeling.ik heb nog een goeie tip voor je:Wil je zo lang mogelijk genieten van je nieuwe wenkbrauwen? Smeer ze dan altijd met een factor 50 in voordat je gaat zonnen. Verkrijgbaar in de salon in een handige stick. Ook raden wij tot 6 maanden na de benadeling aan om geen gebruik te maken van chemische peelings.

Voordelen van Powder Brows 

Powder brows blijft 1-1,5 jaar goed zichtbaar

Ieder moment van de dag perfecte en natuurlijke wenkbrauwen

Geen uitgelopen make-up tijdens het sporten, regen of sauna bezoek

Het geeft een sprekende blik

1 touch up per jaar/1,5 jaar 

Je bespaart tijd met het aanbrengen en verwijderen van je make-up

Het kan imperfecties camoufleren. Zoals kale plekken of wanneer je veel haar hebt verloren

Het is in de meeste gevallen geschikt voor mensen die allergisch zijn voor cosmetica producten

Voor mensen die chemotherapie of alopecia hebben gehad en weinig of geen wenkbrauw haartjes meer hebben

Kom vrijblijvend eens langs voor een intake gesprek en het voortekenen van de wenkbrauwen zoals ik ze zou tekenen bij jou gezicht soms is t een ware metamorfose 🤩