FINELINE tattoo 

Je wilt een fine line tattoo, maar hoe gaat dat nou in z’n werk? 

Aller eerst is het belangrijk om uit te zoeken of de salon/shop waar je je tattoo wil laten zetten GGD goed gekeurd is. Dat vind je op de site www.veiligtatoerenenpiercen.nl

Kijk van te voren op internet wat je mooi vind welke grote je zou willen en welk letter type je mooi vind. Op 1001 fronts zie je prachtige letter types en Pinterest staat vol met mooie plaatjes ik raak niet uitgekeken in ieder geval. Je mag alles naar mij toe sturen zodat ik de prijs kan bepalen. Ik heb een start tarief van €50,-

De fine line tattoos zet ik hoofdzakelijk met de 5 of 3 round liner en werk met het super fijne draadloze apparaat de cheyenne sol Nova. 

Wat is een fineline tattoo?

Dat is een tatoeage die gezet is met fijne dunne lijntjes. Deze lijnen kunnen verschillen. Zo kan een fineline tattoo volledig bestaan uit fijne lijntjes of er kan gebruik gemaakt worden van een mix tussen hele fijne lijnen en wat grover lijnwerk. Wanneer je voor een combinatie van verschillende lijnen kiest, creëer je een mooi contrast in het lijnwerk van de tattoo.

Deze tattoovorm is bijvoorbeeld zeer gewild bij bloemstukken, namen, teksten en gedetailleerdere afbeeldingen.

Sterrenbeelden z’n ook erg populair. 

Wanneer kies je voor een fineline tattoo?

Deze stijl van tatoeëren leent zich perfect voor minimalistische afbeeldingen, teksten, namen, contouren en scherpe afbeeldingen. Doordat er dunnere naalden worden gebruikt voelt het ook wat minder pijnlijk aan dan bij grotere, vooral ingekleurde, stukken.

Hoe verzorg ik een fineline tattoeage?

Een fineline tattoo verzorg je hetzelfde als een normale tattoo. Het enige verschil is dat een fineline tatoeage vaker wat eerder genezen is. Ook heb je vaak minder last van jeuk en korstvorming. Door de super fijne naalden die gebruikt worden, zou je ook net iets minder pijn voelen bij het zetten van de “gewone”tattoo. Bovendien moet de huid voor dit type tattoo niet al te diep `geprikt` worden, waardoor je huid net iets minder tijd nodig heeft om te herstellen. Alleen maar voordelen dus aan zo’n fineline tattoo 😄

Wel komt het soms voor dat na 6 weken er nog wat bijgewerkt moet worden ivm t fijne werken maar dit is geheel kosteloos. Uitgezonderd van handen en voeten hier kan ik geen garantie op geven. 

Wel gelden ook hier de basisregels na het zetten van je fine line tattoo. Zo zul je een tijdje uit de zon moeten blijven, je mag er even niet mee zwemmen en je moet de tattoeage natuurlijk goed insmeren en vet houden met vaseline of bepanthen te krijgen in de salon. 

Mocht je nog vragen hebben app of mail me gerust ik zal zsm je vragen beantwoorden. 

Wie weet tot snel ☺️